|
Yazar | Mesaj |
---|
trpaylas Admin
| Konu: Geri: ****** Şiirleri Cuma Eyl. 03, 2010 10:32 pm | |
| MUSTAFA KEMAL'İ DÜŞÜNÜYORUM
Mustafa Kemal'i düşünüyorum; Yeleleri alevden al bir ata binmiş Aşıyor yüce dağları, engin denizleri. Altın saçları dalgalanıyor rüzgarda, Işıl ışıl yanıyor mavi gözleri.
Mustafa Kemal'i düşünüyorum; Yanmış, yıkılmış savaş meydanlarında Destanlar yaratıyorlar cihanın görmediği Arkasından dağ dağ ordular geliyor Her askeri Mustafa Kemal'i gibi
Mustafa Kemal'i düşünüyorum; Gelmiş geçmiş kahramanlara bedel Hükmediyor uçsuz bucaksız göklere. Al bir ata binmiş yalın kılıç Koşuyor zaferden zafere ..
Mustafa Kemal'i düşünüyorum; Ölmemiş bir kasım sabahı Yine bizimle beraber her yerde Yaşıyor dört köşesinde vatanın, Yaşıyor damar damar yüreklerde .
Mustafa Kemal'i düşünüyorum; Altın saçları dalgalanıyor rüzgarda; Mavi gözleri ışıl ışıl, görüyorum. Uykularıma giriyor her gece. Ellerinden öpüyorum ...
~ Ümit Yaşar OĞUZCAN ~ | |
| | | trpaylas Admin
| BÜYÜK GAZİ'YE
Sen ki hilkat denilen ummanın En büyük incisisin O, bu ulvi vatanın talihinin En güzel yıldızıdır Bir dehaet ki güneşten yüksek Ve semavat ile ünsiyeti var ..
Sen dururken ona gelmez noksan Kaplıdır toprağı zırhınla senin Hep rehakar değil ey Gazi Bu müsellah vatanın sen hem de Ebedi bekçisisin ..
Bu mesalip–zede cemiyyete sen Yeniden bir vatan ettin ihda Görüyor şevk-i tuluunla senin Yeni bir iyd-i zafer İstanbul Kendi asar-ı dehanın belki Sen de hayretçisisin Kainatlarda tecelli buyuran Halik’ın sende o hasiyyeti var ...
~ Abdülhak Hamit TARHAN ~ | |
| | | trpaylas Admin
| Kemal ****** Dört yanımız sarılmış düşmana Onları vuran Kemal ****** Aydın kapı açtın Türk halkına Aydınlık saçan Kemal ******
Sen verdin halkına hak Hürriyet Ulusa kurdun hür Cumhuriyet Özgürlüğü sundun ilelebet Bağımsız kılan Kemal ******
Senle coştu bu ulu Türk halkı Senle buldu gelecek yarını Halkına adadın hep varını Yarınlar kuran Kemal ******
Hedefleri gösterdin ileri Hayran bıraktın dost,yad elleri Cözdürdün lal olan bu dilleri Dilleri dizen Kemal ******
Mustafa Kemal işlemi sahi Gerçek sulbu irşad işleğ Bai Sahip zaman haberli bir dahi Noktadır yurda Kemal ******
Kul Coştuk alır Ata ilhamı Işığı ile aydın her yanı Atasına feda ruhu canı Hayatlar veren Kemal ****** | |
| | | trpaylas Admin
| Konu: Geri: ****** Şiirleri Cuma Eyl. 03, 2010 10:33 pm | |
| Saat dokuzu beş geçe Atam dolma bahçede Gözlerimi kapadı Bütün dünya ağladı. ******************* Doktor doktor kalksana Lambaları yaksana Atam elden gidiyor Çaresine baksana. ******************* Uzun uzun kavaklar Dökülüyor yapraklar Ben atama doymadım Doysun kara topraklar... | |
| | | trpaylas Admin
| Bir sonbahar gününde bizleri Bizleri bırakıp gitmişsin Her Türk'ün kalbinde Bir yer edinmişsin
Atam her 10 Kasım'da, Bu millet seni anar. Saat dokuz'u beş geçe Her Türk sana ağlar.
Bu vatan sana emanet, Atam sen yerinde rahat et. Biz Türk çocukları var olodukça Seni unutmaz bu millet. | |
| | | trpaylas Admin
| A tam sen nerdesin T ürk'ün kalbindesin A tam sen unutulmadın T ürk'ün yüreğindesin Ü mitler verirdin sen R ahat huzur içinde bu K orku dolaşıyor
O nkasım kasım içinde N eden geldin onkasım
K orku verdin bizlere A tatürk'ün yanında S ıcacık bağrında I sıtır beni atam M emleketin içinde | |
| | | trpaylas Admin
| Sensin bu yurt Sensin bu vatan. Arkadaş gibisin sanki Atam.
Sen geçerken bu yoldan Dalgalanır hep bayrağım Senin için Atam.
Sen hep bastın bu toprağa Ülkemizi sen kurtatardın Sen ulu önder ******'sün Sensin bu Atam. | |
| | | trpaylas Admin
| ATATÜRK , Mustafa Kemal'in gerçek çocuklarıyız biz. Bir kalp durduysa soluk bir on Kasımda Binlerce kalp doğdu vatan topraklarında. Türkiye'nin istikbali, hali, güvencesiyiz. ******'üz biz... ******çüyüz.
Dedi; 'yurtta sulh, cihanda sulh olur bilirsen.' Görmek istediği, birleşecek olan çizgisiz dünyayı. Anadolu'dan müjdeledi umudun sonsuz çocukları Bir bölünmez müzik gibi, bütün dünyaya seslenirken... ******'üz biz. ******çüyüz.
Bize seslendi o günlerden, olacağı bilerek. Dedi; 'istikbal göklerdedir'bakın yarına. Belirmişti sınırsızlık, o anda kafasında. Bütünüyle teknolojik savaşları görerek... ******’üz biz. ******çüyüz.
Emanet etti bu vatanı kendi çocuklarına. Cumhuriyeti kurdu, bütün sistem değişti Sanatla olur öne çıkarmak asil karakterini, İlimle gidin, yanılmazsınız dedi insanlarına. ******'üz biz. ******çüyüz.
Destan insandı, destan yazdırdı mucizelerle. mağlubiyeti, esareti çekti aldı kaderimizden Yarına bakmayı öğretti, çıkardı cehaletimizden. Dünyayı örnek alın dedi, kazanın mücadelelerle, ******'üz biz. ******çüyüz.
Ey! türk istikbalinin evladı, derken bize. “İradenin adı halktır” dedi, ”hükümetse onun ismi” Benim yaptıklarım, sizin yapacaklarınızın resmi. “Bir hazine bıraktım ki, o da bilim, demokrasi...” ******'üz biz... ******çüyüz. | |
| | | trpaylas Admin
| Anadolu'nun batmayacak Güneşi, Doğdu ufkundan Samsun'un, Yıl 1919 Mayıs ayının, Ondokuzuncu gününde... Işık ışık sımsıcak sardı, Dörtbir yanını güzel Anadolu'nun! Bahar yeşilliğiyle taptaze, Uzanırken topraklar önünde...
Karadenizin dalgaları yutulurken, Koynunda siyah gecenin... Köpük köpük sulara düşen, Ayışığının beyaz parıltısında. Çoşkuyla dövülen kıyıda, Yankıları içinde binbir hecenin, Bestesi vardı, o gün toprağa düşen Her damlanın şırıltısında...
Bir bahar havası sarar serin... Güzel yurdumun herbir yanını. Çiçek çiçek gonca gonca açar, Milliyetçilik ruhu gönüllerde... Malazgirt'ten bu yana yeniden, Şahlanan o yüce Türk'lük şanını, Yeniden dirilten 'Mustafa Kemal' İsmiyle dolaşır her an dillerde...
Ne zaman Karadeniz'den bir fırtına, Kopar da bahar yeli gibi, Şafakla birlikte engin eserse... Anadolu üzerinden, Kızılırmak alır selam ¤¤¤ürür, Sivas'tan bir bahar seli gibi... Çağıldar çoşar gider, Bir şeyler söyler kendi dilince, Tarihe doğru derinden!
Necmettin Özelçi | |
| | | trpaylas Admin
| Konu: Geri: ****** Şiirleri Cuma Eyl. 03, 2010 10:34 pm | |
| Sığamıyorum bu kente, Mikroplu sulama kanallarında yüzmeyi Tozlu topraklı taşlı yollarında Bisiklete binmeyi öğrendiğim, Tenefüslerde simit-şalgam için Okula koşarak gittiğim bu kent, Bana dar geliyor…
Dallarından tozlu tozlu Ve yıkamadan yediğim Kırmızı beyaz dut tanelerinin, Eski Baraj'da çaldığımız hind incirlerinin Tablacılardan yediğim şam tatlısının Şırdan dolması, kebabın el kıyması Kana kana içtiğim meyan kökü/haşlamanın En güzelinin yapıldığı bu kent, Bana dar geliyor…
Dilberler sekisinde bira içtiğim, Zilli dede'de top oynadığım Seyhan nehrinin çağlayanında, Çocuk aklımla korkmadan yüzdüğüm Kara Fatma caddesinde börekler yediğim Demirköprüde trenleri izlediğim bu kent, Bana dar geliyor…
En güzel beyaz, tuzlu kabak çekirdeğinin Mestan Hamamı karşısında satıldığı, Ulucamideki ters kapı hamallarının Yağcami önündeki işportacıların Küçük Saatin hiç durmayan akreple yelkovanının 5 ocak meydanında namaz kılanların Bakliyat kokularının eksilmediği, Melekgirmez toptancılarının olduğu bu kent, Bana dar geliyor…
Büyüksaatteki mistik hanların Kazancılar çarsında dinlenen fasılların İncirlik de Türkçe tabela olmayan dükkanların Otopark yapılan Erciyes otelinin Arabesk çalan dolmuşların, Cadde-sokak ortasında ve her yerde İndirme bindirme yaptığı bu kent, Bana dar geliyor…
Özel misafirler için yapılan Bumbar karın dolmasının Annemin yaptığı analı-kızlının Tadı doyumsuz dul avrat çorbasının Halamın içli köftesinin Yapılan her elde nefis olan kısırların Kız kardeşimin sarımsaklı köftesinin Ve her türlü kebapların Dürümleştirildiği bu kent, Bana dargeliyor…
Mitinglere katıldığım Uğur Mumcu meydanın Konserler izlediğim Mimar Sinanın Dokusu bozulmayan Taşköprünün ****** evi ile bakışan Ulus Parkının Kasım Gülek köprüsünden Çocukluğuma açılan eski mahallelerimin Yağmurda delik deşik olan asvalt yolların Adliyesiyle ünlenen bu kent, Bana dar geliyor…
Oğluma İlk öğretim okulu bulamadığım, İş yerine giderken her gün önünden Tam iki kez geçtiğim, Otuz bin kişilik (! ! !) Sabancı Merkez Camiinin, Ve önündeki Girne köprüsünün Ve arkasında portakal ağaçlarıyla kaplı Adana'nın oksijen deposu olan bahçelerin katledilerek Yerine Merkez Park yapılan bu kent, Bana dar geliyor…
Mustafa Kemal Atataürk'ün Ve silah arkadaşlarının Ve Kurtuluş Savaşı kahramanlarının yerine, ''Asmayalım da besleyelim mi? '' diyerek Onyedi yaşındaki çocukları ipe çekenlerin 'Bana milliyetçiler suç işliyor dedirtemezsiniz'' 'Benzin vardı da biz mi içtik'' Ciddiyetindeki devlet büyüklerinin! ! ! Memurunun işini bildiğini söyleyip Rüşvete, yolsuzluklara yönlendirenlerin İsimlerinin ana cade-bulvarlara verildiği bu kent, Bana dar geliyor…
VE BEN GİDİYORUM…..
Olgun Ekinci | |
| | | trpaylas Admin
| Bir gemi yol alıyor, Karadeniz sularında. Çürük çarık bir gemi, Ha battı ha batacak. Tüm gücüyle direniyor, Azgın dalgalara.
Bir güneş taşıyor içinde Samsun'da doğacak. Işık saçacak yurduma Boğacak karanlıkları, Kurtaracak vatanımı, Düşman istilasından..
Bölünmüş tüm Anadolu İnğiliz'e.fransız'a,yunan'a Ülkem kan ağlıyor Düşman çizmesi altında.
İşkenceler diz boyu Kan akıyor ırmaklardan. Tesbih yapmış sallıyor düşman, Anamın bacımın meme ucundan.
Padişah satmış memleketi Kendi çıkarları uğruna. Toplanmış tüm silahlar Çırılçıplak halkım ortada..
Bu gün Ondokuz Mayıs Bir gemi yanaşıyor Samsun'a Doğan güneşin aydınlığın da Çıkıyor Mustafa Kemal Samsun'a
İçlerinde vatan sevgisiyle Sopayla,Orakla,tırpanla Boğuluyor düşmanlar Kendi akıttıkları kanda.
Bir Mustafa Kemal vardı Türk Milletine önder olan. Bir Mustafa Kemal vardı Yurdumuzu kurtaran.
Bir Mustafa Kemal vardı Laik Cumhuriyet'i kuran. Bir Mustafa Kemal vardı Cumhuriyeti gençlere bırakan.
Bir Mustafa Kemal vardı Çağdaş medeniyete ulaştıran Bir Mustafa Kemal vardı Bu Milletin kalbinde yatan.
Bu gün ondokuz Mayıs İrtica kol geziyor yurdumda Laik Cumhuriyetimi yıkmak istiyorlar Türbanla,kara çarşafla,yobazlıkla
Aydınlarımız vuruluyor birer birer İktidarlar gaflet uykusunda Şimdi de Yargı hedef oldu Laik Cumhuriyeti koruyan.
Bu gün Ondokuz Mayıs Huzurana çıkacağız utanmadan Emanetini koruyamadık Affet,Affet bizi Atam.
Bu gün Ondokuz Mayıs Bir güneş doğacak Samsun'dan Boğulacak irtica,boğulacak karanlıklar Çıkacak binlece Mustafa Kemal | |
| | | trpaylas Admin
| Ben «bandırma Vapuru» Esme rüzgar esme halim perişan Mustafa Kemal'im güvertede Ben Karadeniz'de dalgalarla boğuşan Küçük köhne bir tekne Baştan ayağa dek iman dolu Bu hasretlik daha ne kadar uzar Uçmak isterim Samsun'a doğru Bakışlarım kararır gözlerim dolar, Ben «Bandırma Vapuru» Karadeniz'de küçük köhne bir tekne Yağma yağmur esme rüzgar Yolumu bekler Anadolu Gümüş dere durmaz akar. Mustafa Kemal'im güvertede Dayamış alnım ufka bakar. Ben «Bandırma Vapuru» Var git başımdan Karadeniz Bu gece efkarım var N'oldu ey gönül n'oldu Gümüş dere durmaz ağlar Kan ağlar altmış üç ilimiz Kan ağlar Anadolu Ben «Bandırma Vapuru» Mustafa Kemal'im güvertede Kaputuna bürünmüş Bakışlarında kararlılık saçlarında rüzgar Yıldızlar geçiyor alnından Uzak zaferlerin şavkı vurmuş yüzüne. Ben «Bandırma Vapuru» Duyarım sesler gelir Anadolu'dan Samsun'a doğru Bir şey var gecenin içinde Rüzgarlarla karanlıklarla dağılan Bir şey var gecenin içinde Mustafa Kemal'in sevinciyle ağaran. | |
| | | trpaylas Admin
| ÖMÜR
Ömür dediğin ne ki! ... Uzun soluklu adım… Muhasebe yapmadan geçiverdi hayatım
FETİH
Gülümsedi İstanbul, dağdan aşırdık gemi Dindi sonsuza kadar yüreğimin matemi
ERGENEKON
Beşikte altın nesil, düğündür Ergenekon Külümüzden doğarız, başlangıçtır bize son
CUMHURİYET
Dolaşır kan misali damarımda hürriyet İnsanca yaşamanın adıdır Cumhuriyet
ATA
Gerçekten daha gerçek, hayâl değil ****** Yaşıyor her zerrede muhâl değil ******
Mustafa Nihat Malkoç | |
| | | trpaylas Admin
| Alnımızda bembeyaz ufkun çizgisi Karadeniz Engin dalgalarında çocuklar gibi coşmaya geliriz. Çoşkusu içimizde Samsun Sinop Rize Giresun. Sarılır Deniz Kurdu sarılır bize Yüce Piri Reis.
Yüzdüğümüz deryanın dalgaları bizim kanımız Med cezir dalgakıran anaforlardan aşarız. Kucakla bizi ey sonsuz derya Çanakkale Şafakla birlikte indik sana Alkan arkadaşımız.
Işıl ışıl filikaların yüzer içinde şanlı tarihimiz Bağrında büyüttüğün şehitlerin evlatlarıyız biz. Bu gelen gemiler senin sarıl Fatih Sultan Mehmet Karışsın içimize su gibi temiz Barbaros Hayrettinimiz.
Çıkınca güneş doğudan ışık saçar sancağımız Yol alırız vatan var olsun, vatan sağ olsun. Ne dipte mayın ne gökte uçak savar şehitler nur olsun Koynunda saklar evlat gibi İzmit, Muavenet şad olsun.
Parıldar gönderimizde gümüşden ay yıldız Gökdeki ay ve yıldızlardan selamlar yollarız Marmaris Aydın İzmir karşılar bizi şimdi Kolordu. Demir attığımız yerde karışır Pey kin kanı BERK imiz.
Bayrağımın ruhundan parıldar bize hürriyet İskenderun Mersin Antalya tam yol istikamet Rahat uyu milletim biz Deniz Kurdu Seferdeyiz Birleşir halatlarımız ben ve arkadaşımız Yavuz.
Süzülünce dalgalanır şimdi nazlı Akdeniz Hür dalgalara sevinir üç kez siren veririz. Deniz boylarının en kutlu askerleriyiz Burası ilk eğitim yerimiz burası Savanora.
Yurtta Sulh Cihanda Sulh. .............. Mustafa Kemal ******.
Dilek Ünaldı | |
| | | trpaylas Admin
| Konu: Geri: ****** Şiirleri Cuma Eyl. 03, 2010 10:35 pm | |
| Türk'ü ölümden Odur kurtaran Odur yeniden Türklüğü kuran.
Yaptığı ordu Düşmanı kovdu. Ulusu, yurdu Odur yaratan.
Türk'ün dileği Onun ereği. Yüce yüreği Türklüğe vatan.
Bu memleketi, Cumhuriyeti Canıyle etti Bize armağan.
Atamızsın sen, Adımız senden. Yürür izinden Sana inanan.
Ülküm yürüsün, Türklük büyüsün Sen ******'sün Ey yüce Başkan!
Hasan Ali YÜCEL | |
| | | | ****** Şiirleri | |
|
Similar topics | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |