Başkalarını Sevmek Üzerine
-Hayatta en önemli şey sevgidir.
-Anlaşma yoluna gitmek bir insanın gidebileceği en önemli yoldur.
-Eğer insanlara olmaları gerektiği gibi davranırsan, onlara yapabileceklerini görmeleri için yardım etmiş olursun.
-“Seninle gurur duyuyorum”, bir insanın kendini önemli hissetmesi için söyleyebileceğiniz en değerli üç sözcüktür.
-Bazı insanlar dıştan sert görünürler, fakat yumuşak bir kalpleri vardır. Onu arayıp ortaya çıkartın.
-Suçlu arayacağınıza hatayı düzeltmeye çalışın.
-Bir insanın olgunlaşmasını sağlamanın en iyi yollarından biri, ona sorumluluk yüklemek ve ona güvendiğinizi belli etmektir.
-Yüksek sesle öv, alçak sesle suçla.
-Sırt sıvazlama ile kıça atılan bir tekme arasında bir kaç omurluk mesafe olmasına rağmen, insanlara birbirinden çok farklı duygular yaşatırlar.
-İnsanlara bakarken, onların içini de görün.
-Olayı tek taraflı dinlersen, sadece yarısını anlarsın.
-Tanrım, kimseyi, kendimi onun yerine koymadan, yargılamamam için bana yardım et.
-Bazı insanlar birine rastladıklarında onu giysilerine bakarak değerlendirirler, fakat siz onu kalbine bakarak değerlendirin.
-Her insanın kimsenin bilmediği gizli dertleri vardır, ve çoğunlukla soğuk olarak değerlendiğimiz insanlar aslında sadece üzgündür.
-İnsanları ezip geçmek için mutlaka direksiyon başında olmak gerekmez.
-Komşumu eleştirip ona doğru parmağımı uzattığımda, başka üç parmak da bana doğru uzanmaktadır.
-Sözler gerçek şeylerdir, ya överler ya söverler. Ya yüceltirler ya alçaltırlar. Kurtarırlar veya mahkum ederler.
-Sevmeden verebiliriz, fakat vermeden sevemeyiz.
-Vermekle asla kaybetmezsiniz.
-Hayat tenis maçı gibidir, servis atmadan kazanamazsınız.
-Başkalarına iyilik eden kendine de iyilik etmiş olur.
-Asla kurtulamayacağınız şeylerden biri nezakettir, çünkü o verdikçe hep size geri döner.
-Cüzdan boşaldıkça, kalp dolar.
-Eğer kalbiniz sevgiyle dolu ise, her zaman verecek bir şeyiniz var demektir.
-Kalpten verilen hiçbir şey kaybolmaz, diğerlerinin kalbinde saklı kalır.
-Paylaşınca her şey daha güzeldir.
-Sevgi rafa kaldırmak için değildir. Onu oradan alın ve kullanın. Onu kendiniz için saklamayın.
-Hayatınızı Allah'a vererek kurtarın. Hayatınızı başkaları için feda ederek bulun.
-Tanrı'ya size verdiğinden fazlasını veremezsiniz.
-Bir mum kendi ışığını söndürmeden başka binlercesini yakabilir